maandag 23 november 2009

Ontroerend Goed


De aankoop van een huis is een emotionele beslissing. Het gaat niet om het onroerend goed maar om het 'ontroerend goed'! Een tijd geleden bezichtigden wij een huis met superdure bamboevloer, Siemens keuken, design badkamer met bubbelbad en regendouche, alle plafonds nieuw gestuct, enorme tuin op het zuiden...Een likkie verf op de muren en we konden erin! Helaas, 'de klik' was er niet.

Afgelopen week hebben we een huis gekocht: houten fundering en houten verdiepingsvloeren, gipsplafonnetjes, ienieminie badkamertje, lelijke plavuizen.. maar mét een openhaard, en een lekker ruime, open, en lichte leefruimte beneden en gezellig kantoortje in de uitbouw. Op een of andere manier lijkt de buurt er ook nog eens heel vriendelijk.

Deze week zetten wij ons eigen huis in de verkoop: De 'unique selling points': Je bent nog niet binnen of het charme offensief begint: het vrolijke gekletter van water uit onze vijver komt je tegemoet. Betreed je onze woonkamer dan wordt het je onmogelijk gemaakt om een potje chagrijnig te gaan zitten wezen. Daar is hij absoluut te licht en te vrolijk voor. Buiten pestweer? Je zet onze gezellige 'haardkachel' aan en kruipt lekker bij mekaar. 's Zomers in onze achtertuin is het net klein Marokko: gezellig rode tegels, vorig jaar nieuw gelegd. Heerlijk. Ik wil eigenlijk helemaal niet weg... Ik hoop dat de toekomstige kopers van ons huis er ook door geraakt worden, ons ontroerend goed.

meer foto's van ons huis op www.maltwalt.nl

Geen opmerkingen: